Манчестър Юнайтед победи Лийдс с 2:0 в мач от 23-я кръг

...
Манчестър Юнайтед победи Лийдс с 2:0 в мач от 23-я кръг
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед срази Лийдс с късни попадения

Манчестър Юнайтед победи Лийдс с 2:0 в мач от 23-я кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд даде преднина на " алените дяволи " в 80-ата минута, а пет минути по-късно и Гарначо се разписа. 

В 4-ата минута Вьобер центрира паралелно на голлинията. Бамфорд не съумя да засече топката, Де Хеа се намеси, само че единствено отклони кълбото и то стигна до Съмървил. Той стреля над вратата под натиска на Маласия.

След бурното начало срещата се поуспокои във връзка с обстановки пред двете порти, само че на всички места по терена се водеше сериозна борба. Ман Юнайтед стигна до първата си добра опция в 20-ата минута. Дълго подаване към Санчо бе овладяно от него и той чудесно видя Бруно Фернандеш. Португалецът обаче стреля около вратата.

Отговорът на домакините бе удар на Бамфорд, който бе блокиран.

В 35-ата минута Джак Харисън нахлу в наказателното поле след неточност на Хари Магуайър. Защитникът си поправи грешката бързо и лиши топката. 

Четири минути по-късно Бруно Фернандеш опита изстрел отвън наказателното поле. Мелие обаче сподели страховит инстикт, с цел да избави. Португалецът пък имаше искания за дузпа, откакто топката срещна ръката на бранител от " алените дяволи " при удара. 

В последната минута на първото полувреме Съмървил получи пас в наказателното поле. Той овладя топката и стреля, само че ударът му бе избавен от Де Хеа и Хари Магуайър, който посрещна топакта на голлинията и не й разреши да влезе във вратата.

В добавеното време на първата част Бруно Фернандеш не съумя да се възползва от сериозна неточност на домакините. Португалецът остана самичък против стража, само че не съумя да го преодолее. Мелие избави удара на Бруно Фернандеш и резервира равенството. 

Лийдс стартира мощно второто полувреме. Съмървил имаше късмет да стреля, само че не съумя да вкара. Секунди по-късно пред домакините се октри нова опция, само че още веднъж не съумяха да се възползват. В 51-ата минута Люк Ейлинг също опитва шанса си с отдалечен изстрел, който мина на сантиметри от гредата. 

В 64-ата минута Диого Далот насочи доста мощен изстрел отвън наказателното поле, който срещна напречната греда. 

Съмървил имаше нова страхотна опция за попадение в 78-ата минута. Той бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля, само че не съумя да преодолее Де Хеа, който избави с крайник. 

Маркъс Рашфорд даде преднина на " алените дяволи " след центриране. Той се извиси и стреля с глава, пращайки топката в мрежата. Ситуацията бе прегледана за евентуална засада, само че попадението остана. 

В 85-ата минута Алехандро Гарначо нахлу в наказателното поле на Лийдс и нанесе изстрел, който срещна страничната греда, а по-късно се озова в мрежата зад Мелие за 2:0. 

В 94-ата минута Вут Вегхорст се разписа след осъществяване на ъглов удар. Снажният нидерландец стигна до топката след безредие и я прати в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено поради засада на нападателя.

FT ЛИЙДС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 Маркъс Рашфорд 80'

0:2 Алехандро Гарначо 85'

Стартови сформира: 

Лийдс:  1. Илан Мелие, 3. Жуниор Фирпо, 39. Максимилиан Вьобер, 5. Робин Кох, 2. Люк Ейлинг, 12. Тайлър Адамс, 28. Уестън МакКени, 29. Уилфред Нонто, 10. Джак Харисън, 10. Крисенсио Самървил, 9. Патрик Бамфорд

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР